IPL

IPL

Med Ipl från Nordlys kan vi behandla solskadad hud såsom pigmenteringar men även diffusa kärl, rodnad, röda blodkärl och rosacea.IPL (Intense Pulsed Light) är en ljusbehandling för att förbättra både hudkvalité och hudton.

IPL:en använder sig av ett brett spektrum av ljus med väldigt hög energi under korta pulser. Ljusenergin värmer upp och skadar huden på ett kontrollerat sätt, vilket ger en kollagenstimulerande effekt samt att rodnad/ pigmenteringar reduceras.

Om behandlingen


Skin Rejuvenation/pigmenteringar 

Vår hud åldras på grund av solexponering och minskad produktion av kollagen. IPL-behandlingar av solskadad hud (vitalisering av huden eller Skinrejuvenation) hjälper dig att behålla ett yngre och fräschare utseende.

IPL-behandlingar av solskadad hud får huden att se jämnare ut genom att ta bort åldersfläckar och ojämn pigmentering. Hudvävnaden förbättras och många kvinnor uppger att det blir lättare att använda smink.

Ansiktsbehandlingar är mest populärt, men alla delar av kroppen kan behandlas.

För att utföra behandlingen riktas korta, säkra stötar av ljus mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa att de använda våglängderna absorberas av melanin i åldersfläckarna. När celler som innehåller mycket melanin eller är behandlade, värms de upp och förstörs inom några tusendels sekunder.

Efter din behandling


Ytliga blodkärl och Rosacea

Ytliga blodkärl är mycket vanligt och uppträder ofta runt näsvingar eller exempelvis kinder, ibland visar det sig även som ett helrött område och kan ibland vara en del i en Rosaceadiagnos.

Korta säkra stötar av IPL-ljus riktas mot huden. Systemet filtrerar ljuset för att säkerställa de våglängder som absorberas av hemoglobinet i blodet i dina kärl. Ljuset omvandlas till värme som förstör proteinet i kärlväggen, vilket leder till att rodnaden och inflammationen minskar och kärlen gradvis försvinner efter behandling. För att säkerställa bästa möjliga överföring läggs ett tunt lager gel på huden innan behandlingen.

Behandling av ytliga kärl behövs oftast upprepas ett par gånger per år för att resultatet skall bibehållas. Då rosacea är en kronisk inflammationssjukdom som kan komma i skov är detta ingen botande behandling men lindrar symptomen vid rosacea kraftigt.  Före behandlingen


Det är viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) före och under behandlingsperioden.Efter behandlingen


Efter behandlingen kan du känna dig lätt brännskadad som man gör efter en dag i för mycket solljus.Skydda dig från sol i 30 dagar och använd alltid SPF 30 – 50.

Efter behandlingen börjar pigment att vandra uppåt i huden, och du kan se lite ”smutsig” ut. Efter 2-3 veckor har huden exfolierat och ser bättre ut.

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden.

Smörj huden med återfuktande hudkräm, gärna rekommenderade produkter från Neostrata eller Exuviance.