Födelsemärken

Ta bort godartade hudförändringar


De flesta hudförändringar bränns bort med hjälp av plasma pen. Plasma pen är en icke-kirurgisk och icke-invasiv behandling för dig som önskar att ta bort diverse godartade hudförändringar som födelsemärken, fräknar, cherry spots och skin tags.


För större förändringar tas hudförändringen bort kirurgiskt. Jag rekommenderar en konsultation innan din eventuella behandling för ställningstagande till vilken behandlingsmetod som lämpar sig för dig.

Om du har en hudförändring som du misstänker kan vara malign/elakartad ska denna kollas upp av dermatolog innan borttagning på MediSqin Clinic.

Hur fungerar Plasma Pen behandling??


Metoden bygger på att en elektrod producerar en mycket liten så kallad ” plasma flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikrosmå punkter har god effekt för dig som önskar bli av med godartade hudförändringar som skin tags, cherry spots, vårtor, åldersförändringar och födelsemärken.


Svullnad och inflammation i 1-5 dagar efter behandlingen är normalt. Läkningstiden pågår i 10-12 veckor. 

Vi rekommenderar att du undviker solbränna, spraytan och solarium 2-4 veckor före din behandling. Helst bör du använda SPF 50 för att förbereda din hud i 2-4 veckor före din behandling, speciellt om du har en mörkare hudton.

Resultat efter borttagning av hudföändringar

Lär dig mer om Plasma Pen genom att klicka på länken