Microneedling

Microneedling -SkinPen

Microneedling – Skin Pen

SkinPen skapar kontrollerade mikroskador i huden med hjälp av små sterila nålar för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av exempelvis akneärr eller grova porer utan att den generella hudstrukturen påverkas.Vad är microneedling?

SkinPen är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen vilket föbättrar hudstrukturen, reducerar acneärr och pigmentering/melasma. Effekterna av en SkinPen behandling kan liknas vid effekten av fraktionerad laser men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling. SkinPen är den första FDA-godkända och medicinskt CE-märkta microneedling penna. Det är en säker behandlingsmetod med utmärkta resultat. 


SkinPen är en behandling som bygger på att man med hjälp av små nålar skapar en kontrollerad skada i huden. Som en reaktion på nålbehandlingen svarar kroppen med att producera nytt kollagen och nya kapillärer bildas i huden. Detta resulterar i en föryngring och förbättring av hudens struktur genom reducering av fina linjer, ärr och ojämnheter. Andra effekter som behandlingen bidrar med är reducering av stora porer samt minskar acne och hudbristningar.


Resultat av microneedling

Kliniska studier har visat på att hela 80% upplever en förbättrad hudstruktur redan 1 månad efter första behandlingen och 90% upplever förbättring efter 6 månader.

 

Hur många behandlingar krävs?

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar. För bästa resultat bör behandlingen upprepas med 4 veckors mellanrum. 


LYSTER/UPPFRÄSCHNING –  1-2 behandlingar med 6-9 månaders mellanrum


HUDFÖRYNGRING –  4-6 behandlingar  med  4 veckors mellanrum


ACNEÄRR –  6-8 behandlingar  med  4 veckors mellanrum

Före och efter behandling med microneedling