Neostrata

NeoStrata

Dermatologiskt utvecklad hudvård som rekommenderas och hyllas av experter världen över

Varför välja NeoStrata?


NeoStrata hudvårdssystem har skapats speciellt för att tillgodose behoven hos dig som vill utnyttja fördelarna med ett medicinskt utvecklat hudvårdssystem. NeoStratas unika patenterade teknologier hjälper din hud att förnya sig själv. 


NeoStratas hudvårdsprodukter passar för flertalet vanliga hudproblem som torrhet, rynkor, hyperpigmentering, akne eller fet hud. NeoStratas produkter passar även den allra känsligaste huden som till exempel atopiskt eksem eller rosacea.


På MediSqin Clinic kan du hitta hela NeoStratas fantastiska sortiment av hudvårdsprodukter och kemiska peelingar som förebygger och minimerar många vanliga hudproblem och ger nytt liv och lyster åt din hud.


All hud behöver omvårdnad
Genom att dagligen använda NeoStratas verksamma hudvårdsprodukter stimuleras hudens cellförnyelse, den skyddande hudbarriären stärks samtidigt som irritation, torrhet samt ålderstecken minimeras och förebyggs. NeoStratas unika patenterade teknologier hjälper din hud att förnya sig själv. NeoStrata erbjuder olika grundläggande hudvårdsprogram anpassat till aktuell hudtyp.


För dig med specifika hudproblem
För specifika hudproblem som t ex acne, rosacea, rynkor eller hyperpigmentering rekommenderas NeoStratas specialprodukter som ett tillägg till det dagliga grundläggande hudvårdsprogrammet. NeoStrata erbjuder även olika produkter för det känsliga ögonområdet och huden på kroppen.


Ett komplement till estetiska behandlingar
NeoStratas produkter rekommenderas som för- och efterbehandling vid flera olika typer av estetiska behandlingar så som laser, IPL, botolinumtoxin, fillers, microdermabrasion och plastikkirurgi.


Vi gör det enkelt för dig
Boka tid för konsultation eller fyll i våra specialutformade formulär som du hittar på salong Lyx i Nyköping så hjälper MediSqins läkare dig att ta fram rätt hudvårdsprodukter för just din hudtyp.  .

MediSqins läkare Dr. Linn Tinnefjäll om de viktigaste hörnpelarna för en välmående hud 


På MediSqin Clinic har vi valt att arbeta med NeoStratas produkter då vi anser att det är ytterst viktigt att det finns forskning, studier och dokumentation bakom hudvårdsprodukterna. Detta kräver stora resurser och att det står en stark, seriös aktör bakom produkterna. Det finns hudvård som kan göra en skillnad för huden och det finns hudvård som är mer av välbefinnande karaktär och som har en mer ”ytlig effekt”.


Dagkräm

Satsa på en dagkräm bestående av en naturlig hudegen mjukgörare som till exempel ceramider och squalen. Mjukgörare återfuktar huden och verkar ockluderande, vilket innebär att den lägger sig ovanpå hudens översta lager, epidermis, och begränsar vattenavdunstningen. På så vis stärks hudens barriärfunktion mot skadliga oxidativa ämnen från både sol och luftföroreningar. 


Viltigt är även att satsa på en dagcreme med SPF. Jag använder alltid solskyddsfaktor med SPF 50. Genom att skydda huden mot det skadliga UV-ljuset förlångsammar vi åldrandesprocessen markant samt minskar risken för uppkomst av hudcancer som malignt melanom. Visste du att hela 80% av hudens åldrande orsakas av  yttre faktorer där solen påskyndr åldrandet mest, följt av rökning. 


En favorit i mitt badrumsskåp är NeoStratas Sheer Physical Protection SPF 50 solkräm. En mineralbaserad och vårdande kräm med högt UVA-/UVB-skydd. Solkrämen innehåller också en blandning av effektiva hudvårdande ingredienser som verkar skyddande samt förebygger och minimerar ålderstecken.

Nattkräm

Nattkrämen har oftast en fylligare konsistens och tillsatta aktiva ingridienser såsom syror och retinol/A-vitamin. För en välfungerande hudvårdsrutin med faktiska resultat gäller det att man tillsätter välbeprövade och dokumenterat effektiva ingredienser.


Syrorna verkar exfolierande och kan ljusa upp pigmentfläckar. De tunnar ut huden och verkar även anti-inflammatorriskt vilket är gynnsamt vid inflammatoriska hudåkommor såsom akne och rosacea. Personer med akne kan även uppleva en förbättring med minskade pormaskar vid användning av syror. Med AHA-peeling och produkter innehållande olika AHA-syror kan man uppnå väldigt fina resultat. AHA kan användas vid många olika hudproblem. Förutom akne och rosacea ses förbättring även vid atopiskt eksem.


Retinol är en av de mest välstuderade substanserna inom dermatologin med både återuppbyggande och utjämnande egenskaper. Retinol är en mycket effektiv ingrediens i hudvårdsprodukter eftersom dess molekyler är extremt små och kan därmed penetrera till det djupare hudlagret, dermis, och där stimulera till en ökad kollagen- och elastinproduktion. I huden fungerar A-vitamin även som en kraftfull antioxidant och motverkar bildandet av fria radikaler, dämpar och reglerar hudens talgproduktion samt reducerar pigmenteringar orsakade av solskador genom att öka cellförnyelsen. 


Ögonkräm 

Ögoncreme passar dig som främst besväras av ögonpåsar och mörka ringar under ögonen. Ögonpåsarna är en ansamling av fett och vätska. Genom att använda en ögoncreme med koffein i kan fettdepåerna under ögonen delvis brytas ner. NeoStratas Skin Active Intensive Eye Therapy ger en spänstigare ögonkontur och bygger upp den ömtåliga huden tack vare en avancerad sammansättning. Stamceller från äppelextrakt förlänger livslängden på hudens celler och peptider stimulerar hudens kollagen. Tillsammans med patenterad NeoGlukosamin stärks även kollagenets omgivande stödstruktur. Koffein hjälper till att minska påsighet medan hyaluronsyra gör huden mjuk och smidig. E-vitamin har antioxiderande egenskaper.


Serum

Serums främsta fördel är dess rikliga innehåll av antioxidanter. Laktobionsyra, en potent antioxidant, bygger upp hudens stödstruktur och skyddar den genom att hämma MMP, det enzym som bryter ner kollagen och GAG, hudens stödstruktur. Tillsammans med andra antioxidanter som pro-vitamin A, C och E ger laktobionsyra också intensiv återfuktning och minskar synligheten av fina linjer, porstorlek, slapphet och fläckig hyperpigmentering.

Satsa på ett koncentrerat serum för daglig användning. NeoStrata Bionic Face Serum är ett perfekt serum som innehåller alla de antioxidanter din hud behöver för att motverka åldrandet. För dig som vill gå lite hårdare på specifika rynkor är

Neostratas Retinol + NAG Complex Serum en utmärkt behandling. Detta serum exfolierar, stimulerar till cellförnyelse och ger huden en ökad spänst.


Behandling med samtliga aktiva ingridienser som syror och antioxidanter bör pågå dagligen under tre månaders tid för att resultat ska ses.