Sculptra

Sculptra – Hudförbättrande Behandling


Genom att gradvis stimulera och öka individens egen naturliga kollagenproduktion kan hudens kvalitet och fasthet återställas. Sculptra är en mycket effektiv hudförbättrande behandling som stimulerar hudens egna kollagenproduktion.


Om behandlingen


Sculptra är en injektionsbehandling som innehåller mikropartiklar av poly-L-lactic acid, PLLA. Materialet används i medicinsk suturmaterial och i trådar. Man skulle kunna säga att Sculptra är är trådar fast i flytande form.

Partiklarna vitaliserar och återskapar gradvis hudens struktur genom att stimulera kollagenproduktionen och ger naturliga och långvariga resultat i upp till två år.

Produkten verkar genom att stimulera hudens egen kollagenproduktion och är lämplig för att öka volymen på nedsjunkna områden, framförallt för att korrigera hudveck, rynkor, ärr och åldrande hud. Den är också lämplig för stora volymkorrigeringar efter fettförlust i ansiktet (lipoatrofi).

Vi använder alltid trubbig cannula och placerar produkten subkutant, d.v.s precis under huden.

Behandlingstid 

40 minAntal behandlingar

1-3 behandlingar med ca 6 veckors intervall. Därefter 1 gng/år.Indikationer

Hudförbättrande, Tunn hud


Risker

Vanliga: Övergående svullnad, ömhet, blåmärken. Ovanliga: Infektion, knölar (noduli), ocklusion av kärl

Före behandlingen


Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Den måste göras minst 48h innan din behandling. Vi rekommenderar konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Alla våra konsultationer är kostnadsfria.

Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss alternativt att det passerat mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns.

Efter behandlingen


Efter behandlingen kan du uppleva mindre smärta, svullnad, blåmärken. De här effekterna är i allmänhet tillfälliga och försvinner vanligtvis av sig själva.

Massera det behandlade området i enlighet med de instruktioner (5x5x5) som din sjuksköterska eller läkare givit.

Rör ej instickshål då det finns risk för att bakterier tar sig in och orsakar infektion. Huden är dock fantastisk och stänger sig på bara några timmar. Du kan sminka dig som vanligt med undantag från själva instickshålen. Tvätta dig som vanligt med rengöring och vatten på kvällen.

Det är vanligt att känna sig öm, ibland blå och svullen i någon eller några dagar efter din behandling.

Avvakta med fysisk ansträngning i 1-2 dagar för att minska risk för extra svullnad och obehag.