Laserbehandlingar

Våra behandlinga

På MediSqin Clinic strävar vi efter naturliga resultat.

Vi arbetar endast med laser av högsta kvalitet. De laserbehandlingar som utförs på kliniken utgörs av IPL mot pigment, rodnad och kärl samt FRAX-1550 för hudföryngring, akneärr och hudstruktur. Vi utför även IPL hårborttagning.


Dessa behandlingar utförs med Nordlys från Scanex Medical System som är den maskin som används på många universitetssjukhus idag. Lasern är av högsta kvalitet och många vetenskapliga studier visar maskinens precision och utmärkta resultat. 

FETTFRYSNING

Fettfrysning, även kallat cryolipolys, med kyla är en skonsam och effektiv behandling för att bli av med lokala fettdepåer på kroppen. Denna metod går ut på att fettet fryses ner till -10 grader. Fettcellerna genomgår sen en kontrollerad celldöd/apoptos och absorberas av kroppen och elimineras via urinen. Denna behandling passar perfekt för lokala fettdepåer som annars är svåra att bli av med som haka, kärlekshandtag och lokala fettdepåer på ryggen. 

IPL

IPL (Intense Pulsed Light) är en ljusbehandling för att förbättra både hudkvalité och hudton.

IPL:en använder sig av ett brett spektrum av ljus med väldigt hög energi under korta pulser. Ljusenergin värmer upp och skadar huden på ett kontrollerat sätt, vilket ger en kollagenstimulerande effekt samt att rodnad/ pigmenteringar reduceras.

FRAX-1550

FRAX 1550 är en hudförbättrande laserbehandling som används för uppstramning av åldrad eller solskadad hud. Behandlingen har också en mycket positiv effekt på ärr från t.ex. akne.

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

IPL (intensivt pulserat ljus) är en skonsam och mångsidig ljusbehandling. Det högintensiva ljuset från IPL-maskinen avger pulser mot hårsäckarna där melanin (pigment) i håret absorberar ljuset och omvandlar det till värme. Målet är inte själva hårstrået i sig utan proteinet och stamcellerna i hårsäcken. För att håret inte ska växa tillbaka måste proteinet i hårsäcken förstöras och detta kan endast ske vid mycket hög värme, minst 72 grader. Med för lite pigment i hårstrået kan vi inte uppnå den höga temperaturen och resultatet uteblir. Gråa, vita, röda och ljusblonda hårstrån svarar därför eventuellt inte på IPL-behandling.